Home » Blog » Festivalul de vin AMIGO’S

Festivalul de vin AMIGO’S

Miercurea Ciuc, 24 – 26 octombrie 2019

În toamna anului 2019,  Amigo & Intercost a pus Harghita pe harta festivalurilor de vin, organizând pentru prima dată în regiune un eveniment care s-a ridicat la nivelul marilor festivaluri de profil din România, depășindu-le chiar pe multe dintre ele ca număr de expozanți.

Am constatat – din experiența noastră în domeniul distribuției de băuturi – că publicul din zonele muntoase în care activăm nu prețuiește suficient magia vinului, de aceea am dorit ca prin acest festival să punem la dispoziția vizitatorilor lucruri la care nu au acces în mod normal. Festivalul a reprezentat astfel o ocazie bună oferită comunității pentru a cunoaște cramele, soiurile, detaliile din lumea vinului prezentate de experți în domeniu, într-o atmosferă prietenoasă, elegantă.

Evenimentul a reunit pe parcursul a 3 zile experți în vin, producători, clienți și consumatori.

Am dedicat ziua de joi unui concurs de vinuri, spumante și vinarsuri; 5 comisii din România au jurizat produsele concurente, acordând la final 7 mari medalii de aur și peste 70 de medalii de aur și de argint.

Vineri am adus împreună reprezentanții Amigo & Intercost, ai producătorilor și distribuitorilor de vin, și clienții noștri din județele Harghita, Covasna și Brașov, în cadrul evenimentului Business-To-Business.

Ziua de sâmbătă a fost deschisă publicului larg. Sute de vizitatori s-au bucurat de prezența specialiștilor în vin, având ocazia să deguste și să cumpere peste 400 de vinuri speciale, spumante și vinarsuri oferite de 36 de producători renumiți din România, Ungaria, Republica Moldova și Slovacia.

Efortul depus a fost uriaș pentru o echipă atât de mică, dar rezultatele au meritat toate resursele investite – mai ales cele de timp și energie. Practic, am reușit să aducem vinul aproape de oameni, conducându-i în povestea fascinantă a licorii bahice. Concluzionând, aceasta a fost prima ediție a festivalului și ne propunem să nu fie singura. Ne-am bucurat să observăm interesul publicului și planificăm să transformăm acest eveniment într-unul anual.