Deținând noi înșine un palmares sportiv, cu un trecut în care am practicat sport de performanță și un prezent în care încercăm să păstrăm dragostea pentru activitățile sportive la nivel de pasiune, nu am putut ignora acest domeniu și ne-am manifestat neîncetat sprijinul pentru el.

Hochei, fotbal de sală, ciclism, patinaj artistic, judo, schi și multe altele. Practic nu ne-am limitat la genul pasiunilor noastre, ci am continuat să susținem sportivi și echipe din ramuri variate.

În cele ce urmează, prezentăm principalele entități care beneficiază de suportul nostru pe termen lung:





SPORT CLUB MIERCUREA CIUC/ SC CSÍKSZEREDA

De ani buni, ne numărăm printre sponsorii principali ai Sport Clubului Miercurea Ciuc/ SC Csíkszereda, echipa de hochei cu care ne mândrim, care evoluează în paralel în Liga MOL şi în campionatul românesc, bazându-se în principal pe jucători locali, crescuți în propria pepinieră.

Primul „club pe gheaţă” din Ciuc s-a înfiinţat în 1880 – Asociaţia de Patinaj Miercurea Ciuc/ Csíkszeredai Korcsolyázó Egylet (înregistrare oficială: 1881). Însă abia peste 40 de ani a luat naștere echipa de hochei, când – după un jurnal de ştiri proiectat la cinematograf înaintea filmului – Vákár Lajos şi alţi tineri ciucani au gândit vrăjiți, la unison: „Şi noi suntem în stare de aşa ceva!”.

Despre primul meci oficial există controverse. În opinia publică a rămas gravat anul 1929, dar cercetări mai recente spun că acesta nu este real, prima partidă având loc în 1931. Echipa a participat în campionatul naţional din 1932, iar din 1935 a evoluat sub denumirea de Sport Club Miercurea Ciuc. În perioada 1940 – 1944, echipa a evoluat pentru prima oară în campionatul Ungariei. Revenind în campionatul românesc după al doilea război mondial, între 1949 şi 1963 hocheiștii ciucani au cucerit cinci titluri naţionale sub diverse denumiri (IPEIL, Recolta, Voinţa). În 1972 s-a revenit la denumirea Sport Club, dar succesul a reapărut abia după 1989. 

Anul 2006 a însemnat începutul unei noi ere pentru echipa din Ciuc. În paralel cu competiţiile din România, echipa a revenit în campionatul Ungariei, după ce a evoluat anterior şi în Liga Pannonia, iar din sezonul 2008/2009 participă în nou-înfiinţata Ligă MOL. 

Din sezonul 2010/2011, echipa de hochei pe gheață Sport Club a participat în toate competițiile sub denumirea de HSC Csíkszereda, iar în prezent denumirea oficială este SC Csíkszereda/ Sport Club Miercurea Ciuc.

Numeroasele trofee pe care le deține vorbesc de la sine:
– 16 titluri de campioană naţională a României: 1949, 1952, 1957, 1960, 1963, 1997, 2000, 2004, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2018
– 10 Cupe ale României: 1950, 1952, 1995, 2001, 2003, 2006, 2007, 2010, 2011, 2014
– Liga Pannonia: 2004
– Liga MOL: 2011

http://www.sportclub.ro





FUTSAL KLUB ODORHEIU SECUIESC/ SZÉKELYUDVARHELY

Similar, susținem echipa-emblemă a Odorheiului Secuiesc, Futsal Klub, fiind unul dintre sponsorii săi.

Luând parte la nașterea fotbalului de sală în România (2003), în cadrul primului turneu final național desfășurat la Odorheiu Secuiesc, turneu pe care l-a și câștigat sub numele de Sport Klub atunci, echipa a continuat performanțele, câștigând campionatul în 2004/2005, 2007/2008, iar în 2009 Supercupa.

Clubul și-a schimbat numele și strategia în sezonul 2012/2013, devenind Futsal Klub. Au urmat o medalie de bronz în 2013/2014, apoi una de argint în 2014/2015. Din păcate, în 2016/2017 echipa nu a reușit să urce pe podium, situându-se pe locul 9 în campionat.

Indiferent de victorii sau înfrângeri, Futsal Klub rămâne o echipă cu tradiție, ce pune accentul pe tineri; un club cu spirit de învingători, al cărui nume îl rostim cu mândrie.

https://fkszekelyudvarhely.ro





RALIUL HARGHITEI

Din 2013, susținem constant cel mai important eveniment automobilistic din regiunea Harghitei.
Raliul Harghitei este una dintre cele mai vechi și de tradiție etape ale Campionatului Național de Raliuri.

A debutat în 1982 și s-a desfășurat în fiecare an până în 2005, când organizatorul de atunci, Árpád Dietrich, a decedat. În urma acestui eveniment regretabil, Campionatul Național de Raliuri rămânea fără una dintre etapele sale importante. Această absență a fost simțită atât de foștii, cât și de actualii concurenți, de iubitorii moto-sportului, de fanii raliurilor și de locuitorii județului și comunitățile locale, pentru care acest raliu reprezenta cel mai important eveniment al anului.

Pe baza unor opinii și date obiective, Raliul Harghitei a fost considerat unul dintre cele mai bine organizate și cele mai apreciate etape din cadrul Campionatului Național de Raliuri, în perioada 2003 – 2004 aceasta ajungând la statutul de etapă internațională.

Preluând ștafeta, începând cu ediția din 2013, Raliul Harghitei este organizat de către Clubul Sportiv Maxx Racing din Odorheiu Secuiesc. Calitatea organizării, mediatizarea și implicarea atrag în mod constant peste 20.000 – 25.000 de spectatori la probele speciale din întregul județ și din Odorheiu Secuiesc, gazda și cartierul general al evenimentului.

Pe durata desfășurării raliului, hotelurile și pensiunile din regiune sunt ocupate în întregime de concurenții din țară și din străinătate, de echipele lor, de fanii moto-sportului veniți din toată țara și de reprezentanții mass media din țară și din străinătate. Acest eveniment demonstrează de fiecare dată că reprezintă o puternică atracție pentru public, aducând numeroase și cuantificabile beneficii atât antreprenorilor, cât și comunității locale.

Eforturile organizatorice, calitatea evenimentului și aprecierile primite de-a lungul ultimilor ani din rândul comunității au făcut ca edițiile recente de după 2013 să atragă un număr record de participanți, la start fiind prezente peste 75 – 85 de echipaje în fiecare an.

”Noi credem în valorile promovate prin sport și evenimente sportive, ne bucurăm să avem alături oameni care împărtășesc respectul pentru munca, pasiunea și efortul sportivilor  de a face performanță. Mulțumită susținerii constante, din partea firmei Amigo & Intercost, Raliul  Harghitei organizat de clubul sportiv Maxx Racing a devenit un reper pentru moto-sportul național, dar și un promotor puternic al turismului local. Împreună, vom continua să creștem această competiție, demonstrând încă o dată legătura esențială dintre business și sport.” Csaba Ferencz, Organizator

https://raliulharghitei.ro/





TURUL CICLIST AL ȚINUTULUI SECUIESC

A trecut mai mult de un deceniu de când continuăm să fim unul dintre sponsorii Turului Ciclist al Ținutului Secuiesc. În cadrul acestuia, Amigo & Intercost acordă tricoul negru Salvator celei mai bune echipe.

Organizat anual începând din 2007, turul reprezintă cea mai importantă competiție sportivă internațională din regiune. După prima ediție, concursul a fost inclus deja în calendarul UCI (Union Cycliste Internationale – Uniunea Ciclistă Internaţională).

Practic, turul face cunoscut acest sport în regiune și, simultan, face cunoscut Ținutul Secuiesc cicliștilor, reunind sportivi la toate categoriile de vârstă, din țări precum România, Ungaria, Austria, Kazahstan, Olanda, Italia, Republica Moldova. Competiția face pasul către a aduce împreună doar echipe continentale care se află în registrul Federației Internaționale de Ciclism, rămânând un eveniment remarcabil în Secuime.

 http://www.csikisport.ro