Începe în 1992.

Atunci am pornit curajos la drum, două companii separate, Amigo și Intercost.

O vreme am fost competitori. Dar timp de 8 ani ne-au unit modele și valori de business asemănătoare, astfel încât în 2000 am decis să transformăm radical povestea clasică a rivalităților și să devenim Amigo & Intercost.

La prima vedere, s-ar putea crede că suntem o companie tipică de distribuție, având un portofoliu compus în principal din băuturi. Dar adevărul este că suntem de fapt o familie cu șapte sute de membri care aduc aproape de oameni zâmbete și voie bună.

Distribuim între munți amintiri plăcute, cu spor și conștiința lucrului bine făcut. Primim în schimb prețuirea celor care ne-au devenit în timp mai mult decât parteneri: prieteni. 

Amigo & Intercost. Facem cinste din 1992.

Misiune. Viziune. Valori.

Misiunea
pe care ne-am asumat-o:

Suntem dedicați în a genera partenerilor noștri plusvaloarea pe care și-o doresc, prin mecanisme de distribuție profesioniste, maximizând oportunitățile și oferind stabilitate în relațiile comerciale.

Viziunea
care ne animă:

Ne propunem să rămânem compania de distribuție de referință în Regiunea Centru-Est, caracterizată prin seriozitate și ritm susținut, ale cărei rezultate notabile să continue a fi recunoscute la nivel național.

Valorile
după care ne ghidăm activitatea sunt cele ale întregului Grup Amigo:

  • Integritate

Suntem corecți și determinați să facem mereu lucrurile optim. Ne conducem, în business și în afara lui, după o etică solidă, de la care nu ne abatem vreodată.

  • Respect

Ne place să credem că orice lucru serios nu poate fi altfel decât bazat pe stimă. Pentru colegi, parteneri, consumatori, competitori. Pentru oamenii cu care interacționăm.

  • Pasiune

Punem suflet în tot ceea ce facem. Altfel nu știm să lucrăm. În echipă, găsim provocări în a ne motiva și inspira reciproc. Iar în a-i inspira pe ceilalți din piață – o bucurie imensă.

  • Simplitate

Suntem eficienți și modești simultan. Ne bucurăm când putem fi apreciați de ceilalți. Nu ne plac lucrurile încărcate, artificiale și complicate inutil. Ne place curat firescul.

Respect și corectitudine

De peste un sfert de secol, partenerii noștri sunt martori ai seriozității cu care am înțeles să facem lucrurile. Deși primim an de an confirmarea faptului că mergem pe un drum corect – fiind prezenți în topul companiilor din Harghita și la nivel național, obișnuim să credem că ceea ce ne face cu adevărat speciali în domeniul nostru de activitate este plusvaloarea pe care o aducem în colaborările noastre, modul în care alegem să dezvoltăm parteneriate de succes.

Oamenii cu care lucrăm, intern și extern, sunt ținta principală a respectului nostru. Ordinea și disciplina, aduse din sport, ne conduc în activitate, permițându-ne să construim solid în toți acești ani și să devenim distribuitorul de referință în Regiunea Central-Estică a României.

Suntem recunoscători să primim înapoi aceleași atitudini și aprecierea cinstei noastre, semn al faptului că ne ghidăm după reguli juste.

Ne simțim datori comunității să investim continuu în noi facilități de depozitare și de desfacere, creând noi locuri de muncă și premise pentru un avânt economic al zonei. Facem eforturi să oferim permanent exemple de bună practică în acest sens.

Suntem bucuroși să putem susține performanța în sport și în multe alte activități curajoase din această parte a țării, suntem mândri de rezultatele fiecărei echipe sau persoane pe care reușim să o sprijinim în a-și urma drumul, visul.

Mulțumim co-echipierului Intercost, cu care împărtășim valorile și viziunea, și alături de care am devenit un reper în distribuția din România.

Mulțumim consumatorilor și partenerilor noștri pentru încrederea acordată în tot acest timp și îi asigurăm că vom continua să fim la fel de implicați și loiali standardelor care ne caracterizează.

Cu prietenie,

Tibor Becze – fondator Amigo

Corectitudinea, la rang de principiu

La începutul anilor 90, după câteva încercări în diferite domenii, am ajuns, în urma unei experiențe directe, să facem comerț cu băuturi în regiunea Odorheiului Secuiesc, împreună cu alți patru asociați.

Din primul moment am fost preocupați în mod esențial să asigurăm servicii corecte, iar deficitul de resurse financiare de la început a fost surclasat de muncă și seriozitate. Practic, am pornit din nimic și am crescut pas cu pas, înconjurându-ne de o echipă dedicată.

Nu dezideratul performanțelor financiare ne-a dominat, ci dorința de a fi cei mai buni în domeniul nostru.

Am devenit conștienți că aceste concepții și obiective caracterizau în egală măsură și compania Amigo, ceea ce ne-a determinat să ne unim puterile și să mergem împreună pe același drum și astăzi.

Dezvoltarea pe care am întreprins-o constant, organic, precum și aria tot mai largă pe care Amigo & Intercost și-a pus amprenta din punct de vedere al distribuției nu ne-au deturnat de la direcția inițială: dimpotrivă, ne-au ambiționat să facem lucrurile mereu mai bine, astfel încât toți cei cu care colaborăm să fie mulțumiți de rezultatele parteneriatelor noastre.

Domeniul în care activăm este unul special, prin prisma faptului că distribuitorii care au supraviețuit condițiilor economice dure au devenit din ce în ce mai puternici și greșesc din ce în ce mai puțin. În acest context, alegem să rămânem fideli atitudinilor care ne-au caracterizat de-a lungul timpului: seriozitatea și corectitudinea. Experiența ne-a demonstrat că, inevitabil, ele vor induce respect și performanță.

Cu considerație,

József Biró – unul dintre fondatorii Intercost